Ce faci când nu ai chef?

Ce faci când nu ai chef?

Ești down, nu ai chef de nimic, moralul e la maxim scăzut, iar criza existențială e al naibii de acută, pizza si cola zac tăcute pe masă, iar organismul nu mai acceptă nicotina…“Nu am chef de nimiccc..“

Atunci bagă piciorul în tot, și găsește un pic de timp pentru tine. Fă ceva ce să-ți aducă plăcere.

Like:

1. Stai de vorbă cu o persoană necunoscută. De ce necunoscută?..ei bine, simte-te un 15 minute Sherlock, și descoperă persoana, încearcă să înțelegi ce alegeri a făcut în viață. Dacă nu ești pregătit să abordezi pe cineva direct, intră pe omegle.com. Ai ocazia să vorbești cu o persoană necunoscută, iar chestia șmecheră e faptul că în conversație poți fi cine vrei tu, poți să-ți schimbi identitatea, genul, vârsta. Știi ce e și mai interesant? Niciodată nu poți ghici dacă persoana cu care discuți e persoana reală sau fructul imaginației ei. Iar ca un bonus, mai practici și limba engleză.

2. Scrie o scrisoare pentru tine în viitor. Zic că vei fi tentat să o citește peste ceva timp. Mai mult de atât, e o adevărată provocare timpului. În momentul în care scrii te afli la răscruce de timpuri, contopești trecutul, prezentul și viitorul. Cred că merită să încerci.

3. Hrănește-ți sufletul cu vise. Visează, visează și nu te opri. Uneori să-ți pui ochelarii roz e foarte benefic pentru suflet. Tot de ce ai nevoie e să închizi ochii și să dai liber frâu imaginației. Nu-ți pune limite, explorează tărâmul imaginar și cultivă senzații.

4. Prăjeșțe niște banane. Why not? Gustă ceva nou, și descoperă o nouă gamă de gusturi.

5. Ieși din casă. Nu contează unde, doar ieși. Pune o glugă în cap, căștile în urechi și mergi spre orizont. Doar take care, în așa momente creierul explodează de gânduri, care caută frenetic ieșire din capul tău.

6. Fă o baie lungă. Apă fierbinte,muzică, spumă și intimitate. Sună atractiv, nu? Iată acum, e momentul să `deconectezi` creierul și să te concentrezi pe senzații.

7. Ascultă muzică. Deschide freedom un playlist și descoperă un gen nou de muzică.

8. Citește! Lectura probabil e cea mai tare chestie care poate să existe în lumea asta. Îți face o cafea, iai pătura, cartea, te așezi în canapea și pornești să cucerești noi lumi. E cea mai sigură metodă de evadare, atunci când ești la limită. Și dacă tot hrănești organismul, nu uita și de creier.

9.  Scrie…  Orice nu ar fi. Ia o foaie, un pix și scrie. E fascinant să urmăreșți cum o foaie se umple treptat de caractere, și nu oarecare, ci e produsul creației tale. Te simți un artist, iar cuvântul e instrumentul tău de bază. Poate că la început te simți disperat că nu poți face față fluxului tău de ideii, așa cum eu la moment, însă treptat începi să plăsmuiești creații adevărate. Da, poate nu devenim, un Wilde, Hugo sau Kafka, nici măcar epigonii ai lor, însă sufletul simte o deosebită satisfacție în timpul scrierii. Scrisul îți oferă posibilitatea să te cunoști pe tine însuți, și asta este o adevărată provocare.

 

Probabil mă opresc aici, și știi de ce? …Pentru că te provoc să ieși din starea în care te afli și să descoperi modalitățile tale de a nimici plumbul din sufletul tău.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *