5 motive pentru care am ales internet prin fibră optică

5 motive pentru care am ales internet prin fibră optică

Spoiler: Internet prin fibră optică înseamă viitorul. Dacă nu îl ai încă, cu siguranță că a venit timpul să-l ai!

Nu putem nega faptul, că internetul ocupă un loc important în viața noastră. Este o rețea globală care ne oferă acces la orice informație, să nu mai zic de faptul că ușurează considerabil viața unui școlar sau student.

Dar rețelele de socializare? Ce ai face fără ele? Și nu zic acum doar din perspectiva unui tânăr, dar din observațiile asupra părinților sau buneilor, care își caută colegii sau prietenii din facultate pe rețele de socializare, ca nu cumva să nu fie „informați” despre viața lor, ce au ajuns, ce fac sau dacă lucrează pe specialitate.

De aici am dedus că internetul ocupă o parte considerabilă în viața noastră, deși uneori ne pare că nu e așa.

Într-un moment dat am înțeles că sunt mult mai dependentă de el, decât îmi părea. Știți momentul cela când așteptați toată săptămâna vineri seara, ca să-ți odihnești creierul și sufletul. Te pui confortabil în pat, iai plapuma, deschizi pop-corn-ul pornești filmul care era demult în lista ta de vizionare. Totul merge bine, savurezi momentul și…internetul nu mai merge. Eu nu voi povesti câte celule nervoase am pierdut în seara ceea, dar voi sugera o soluție, care sper vă va ajuta să evitați experiența de care am avut parte.

Problema mea a fost soluționată prin instalarea unui internet prin fibră optică. De data aceasta am optat pentru instalarea internetului prin cablu optic. Sigur a fost o investiție mai costisitoare, însă rezultatul o merită pe deplin, mai ales că Netcom Activ au executat lucrările de instalare rapid și calitativ.

Pentru cei interesați voi expune 5 motive principale de ce am ales internet prin fibră optică:

1. Transmisia prin fibră optică este mai rapidă

Descarci un film în calitate foarte bună în zece minute. E ceva foarte apropiat de viteza luminii 🙂 E un motiv temeinic, nu?

2. Internet prin fibră optică are cablurile traicine

Ceea ce înseamnă confort, pentru că nu mai trebuie să-ți faci permanent griji cu privire la înlocuirea lor la fel de frecvent, ca cele din cupru de exemplu. Știu că pare un pic straniu, din motivul că fibra este confecționată din sticlă, însă acest fapt este demonstrat, iar acum și confirmat prin propria experiență.

3. Securitatea

Nu că aș avea multe secrete, dar, într-o epocă în care intimitatea și confidențialitatea practic dispar, atenția mea a sporit față de securitate cibernetică. Am descoperit că e foarte ușor să identifici dacă cablurile tale optice au fost compromise. Util, nu?

4. Calitatea transmisiei

Ca să înțelegi, un semnal de fibră optică este făcut din lumină, ceea ce înseamnă că nu aceleași limitări de distanță. În timpul transmisiei apare foarte puțină pierdere de semnal, ceea ce permite datelor să se deplaseze la viteze mai mari și distanțe mai mari.

5. Siguranța

Acest factor este foarte important, cel puțin pentru mine, atâta timp cât am nevoie să mă simt în siguranță în propria casă. Iată de ce, alegerea fibrelor optice a fost o alegere bună. Cablurile din fibră optică sunt impermeabile la interferența electromagnetică. Într-un limbaj mai simplu, cablurile din fibră optică spre deosebire de cele din cupru, nu conduc curentul electric.

Acestea au fost motivele determinante de ce am ales internet prin fibră optică. Zic că merită să încerci, cel puțin pentru a vedea diferența.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *