ADEVĂRATA ISTORIE A LEGII ATRACȚIEI


Stim cu totii ce inseamna legea atractiei, am vazut de nenumarate ori documentarul si am citit zeci de articole la tema. E un subiect deja uzat!

Si  cu toate ca ”secretul” a devenit  viral, aproapre nu exista informatii despre aparitia lui, nu exista documente care sa confirme cercetarile efectuate, nu sunt atestari istorice…

Atunci de unde a aparut conceptul sustinut de Bob Proctor & co?!

   Filmul ”The Secret” a fost produs de catre compania  Prime Time Productions in 2006. Pe langa film, a fost tiparita si cartea, cu aceeasi denumire, semnata de Rhonda Byrne.

Documentarul cuprinde descrierea experientelor avute de diverse persoane dar si interviuri luate de la expertii in domeniu, in frunte cu Bob Proctor, Michael Bernard Beckwith, James Arthur Ray, Joe Vitale etc.

La randul sau, acesti specialisti au ca sursa de inspiratie lucrarile Scrise cu ~100 de ani inaintea filmului, adica cartile ”The Science of Getting Rich” (1910) si ”Thought Vibration” (1906) de Wallace Wattles si William Walker Atkinson, respectiv.

Ambii autori fiind adepti ai miscarii ”New Thought” (Gândirea Nouă), care a luat nastere in sec. 18 si impartaseste convingeri asemanatoare cu cele Creștine, ca de exemplu:

  • Inteligența Infinită sau Dumnezeu este omnipotent(ă) și omniprezent(ă).
 • Duhul (spiritul) reprezintă realitatea supremă.
 • Firea umană este divină.
 • Gândul în acord divin este o forță pozitivă a binelui.
 • Toate bolile își au originea în minte.
 • Gândirea dreaptă are efect de vindecare.

 

Si daca continuam firul cronologic in descrestere, ajungem la rascrucea istoriei, ”ground zero” al omenirii … epoca lui Hristos.

 

DA! Legea atractiei nu e inventia lui Proctor, Hill, Atkinson sau Wattles, despre dansa, implicit, ne vorbea Iisus acum 2000 de ani!

 

Ca sa va conving, sa parcurgem cele trei etape ale ”secretului”:

 1. Sa ceri: adica sa-ti stabilesti obiective, sa-ti definesti visele, sa-ti faci dreamboard etc.
 2. Sa crezi: adica sa fii ferm convins ca vei primi ceea ce vrei, sa ai gandire si atitudine pozitiva, optimista.
 3. Sa primesti: adica sa fii pregatit sa primesti si … sa ACTIONEZI!

OK,

acum sa vedem ce ne zice Iisus in Evanghelii dupa Marcu si Matei:

 

 1. Ceri: ”Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide;ca oricine cere, primeste; cel ce cauta, afla; si celui ce bate i se va deschide” (Matei 7)
 2. Crezi: „Adevărat vă spun că dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia «Mută-te!» şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă” (Matei 17, 20)
 3. Primesti: „Toate câte cereţi rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea!” (Marcu 11, 24)

Nu ma indoiesc de functionarea legii. Totul e pe bune!

Dar vreau sa stii ca toate invataturile, din orice domeniu isi au originea in Biblie, iar mentorii contemporani doar le acorda un ton stiintific …”Păziţi-vă de prooroci mincinoşi. Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinlăuntru sînt nişte lupi răpitori.”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *