Ce vrei de la viata?

Ce vrei de la viata?

Timpul se scurge, dar tu așa și nu știi ce vreai de la viață. Trist, dar adevărat. Ai nimerit într-o stare de inerție acută și habar nu ai ce să faci și eventual cum să faci ca să scapi de starea asta.

O mulțime de oameni își duc existența fără a cunoaște ce vor de la viață. Se trezesc, intră benevol în rutină, din care nu mai văđ ieșire. Așa am fost deprinși să trăim ca și alții, ca nu cumva să ne evidențiem din turmă. “Trebuie” să facem, ceea ce așteaptă lumea de la noi. Mă pune cam în gardă acest “trebuie”, îmi provoacă un sentiment intens de rebeliune..

Și totuși, cred că e un mod prost de a irosi viața pe standartele străine. Sunt conștientă că ceea ce urmează va suna cam siropos, dar nu mă pot abține să nu le zic. Omule, ai o singură viață. De ce să nu adaugi culori în existența ta? Dacă tot suntem condamnați să fim efemeri, de ce să nu trăim într-așa mod, ca nici să nu simțim lipsa de eternitate, să nu sperăm la nemurire. Trăiește la maximă intensitate, altă șansă poți să nu ai, (chiar dacă te reîncarnezi, care e probabilitatea că tot om vei fi? 😀 ). Fă ceea ce îți place și vei fi fericit. Ar fi bine să începi chiar acum!

Dacă nu știi ce vreai cu adevărat de la viață, nu te da bătut. Nu ești singur. Aceeași problemă o împărtășesc mii, ba chiar milioane de oameni. Dacă totuși nu vrei să-ți irosești viața pe o existență parazitară, îți pot împărtăși câteva sfaturi, care te vor ajuta să înțelegi ce vreai cu adevărat. Deși nu îți garantez că ele te vor ajuta să găsești răspuns definitiv, cel puțin vei începe căutarea, dar nu vei trăi în așteptarea unicornului.

Deci:

  1. Nu regreta nimic! Măcar și pentru simplul fapt că este absolut inutil. Regretele nu au puterea de a schimba trecutul. Așa că trage concluziile și încetează să regreți. Trăiești aici și acum. Dacă vei regreta în mod constant lucrurile nu vei putea merge mai departe. Dar scopul tău nu e să te oprești, dar să evoluiezi.
  2. Află de ce ai nevoie! Uneori, e foarte greu să înțelegi de ce ai nevoie cu adevărat. Meditează un pic și încearcă să înțelegi de ce ai nevoie ca să te simți împlinit. Dragoste? Familie? Libertatea de a te exprima? Aventuri? Sau poate e cu totul și cu totul altceva. Dacă îți este greu, fă o listă cu prioritățile tale, numai fii sincer. Gândește-te la ceea ce vrei să lași în urma ta.
  3. Fii egoist! Nu ești în stare să înțelegi ce vrei de la viață, atâta timp cât îți sacrifici visele și propriile dorințe în mod constant pentru alte persoane. E important să nu înțelegi greșit termenul de “egoist”. E bine să fii altruist, sau să faci unele sacrificii în numele celor apropiați. Ceea ce vreau să zic, e să nu uiți de tine. Fă și ceea ce îți place, permite să-ți acorzi timp. Dacă nu te gândești la tine, cine o va face?
  4. Descoperă ce te face cu adevărat fericit! Fericirea ta este baza dorințelor tale. Nu ai cum să eșuezi în viață, dacă ești fericit. Când auzi fericire, care gând îți vine în cap? Călătorie? Deținerea unei afaceri de succes? O familie mare? Sau voluntariatul? Când realizezi ce te face fericit, înțelegi în care direcție să mergi și unde vreai să ajungi.
  5. Comunică cu cei din jur! Nu mereu e cazul să ții obiectivele și visele doar pentru tine. Voice it all out! Dacă le spui oamenilor potriviți, e mai mare șansa să reușești. În momentele în care ai să vrei să renunți, ei vor fi cei care te vor susține.
  6. Determină ce te deranjează! Află ce te tulbură și fii pregătit să învingi. E important să identifici nu doar ideea vagă a ceea ce te deranjează, gen job-ul, dar însuși cauza, poate e șeful tău sau atmosfera din colectiv.
  7. Rămâi pozitiv! Știu că în unele momente e imposibil, dar încearcă. Viața nu este mereu așa cum o dorești. Nu te simți nemulțumit. Pe alocuri, momentele negative din viață sunt cel mai important și puternic imbold spre dezvoltare. Nu te da bătut. Atitudinea pozitivă e tot de ce ai nevoie ca să continui.

P. S. Nu mai aștepta, trăiește!

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *