Cum să-ți mobilezi apartamentul și să nu înnebunești?

Cum să-ți mobilezi apartamentul și să nu înnebunești?

Interiorul caselor noastre este menit să ne ofere confortul și siguranța. Însă, pe lângă altele el vorbește despre stilul și gusturile noastre. Printre altele, deși nu obligatoriu, interiorul caselor noastre trebuie să corespundă și cu tendințele în designul interiorului. Adică, să conțină cele mai noi produse de mobilier.

De ceva timp îmi pun problema amenajării apartamentului meu, în așa fel încât acesta să vorbească despre personalitatea mea. Nu am mare încredere în designerii de interior (deși nutresc un respect profund față de această profesie). Doream ca prima mea casă să fie ideală și, desigur reprezentativă. Bineînțeles, orice plimbare prin magazinul de mobile poate să provoace dureri acute de cap, alegerea este foarte mare și nu știi niciodată dacă ceea ce vei alege se va potrivi cu imaginea ta despre o casă ideală.

Deși am trecut printr-un calvar, totuși am reușit să-mi elaborez o strategie pe care doresc să o împart cu cititorii mei. În primul rând, am ales un magazin de înredere.

Apoi:

  • Am descrie interiorul cu ajutorul cuvintelor cheie. Adică, mi-am notat următoarele cuvinte: industrial, din lemn, bibliotecă, masiv, urbanism.
  • După aceste cuvinte am început căutarea mobilei potrivite. În special, căutam noi produse de mobilier din lemn masiv.
  • Ultimul pas este verificarea. Eu, de exemplu, am ales această bibliotecă:

Verific dacă corespunde cuvintelor cheie pe care mi le-am propus. Da, este din lemn; da, este masivă; a este cât se poate de urbană; și da, este din lemnul masiv. Deci, astfel mi-am asigurat cărțile și micile obiecte drăguțe pe care le colecționez cu un loc sigur și cât se poate de stilat.

Prin aceeași pași au trecut toate obiectele de mobilă pe care mi le-am ales pentru apartamentul meu.

Astfel, mi-am găsit un dormitor ideal, dulap pentru haine și mobilă pentru sufragerie (doar închipuiți-vă cât este de plăcut să savurezi cafeaua de dimineață, stând la o masă de lemn).

Livingul meu este totuși un pic mai moale, însă și pentru el am găsit un obiect de mobilă care îi oferă caracter și personalitate:

Aceste măsuțe pentru cafea sunt cât se poate de binevenite în apartamentul meu. Pe lângă faptul că sunt neobișnuite, acestea servesc și unui scop practic. Numele scopului este: Motanul. Și anume pasiunea lui pentru a-și ascuți ghiarele de mobilă. Acum chiar dacă se va interesa excesiv de această măsuță, nu-i va face altceva decât va adăuga la relieful neobișnuit al acesteia.

Și finalul meu argument este:

Interiorul în stil industrial cu mobilă din lemn masiv este cât se poate de actual.

Mobila din lemn masiv oferă senzația de căldură și confort, iar caracterul industrial al acesteia îi oferă un fler de rebelitate și urbanism.

Pe lângă toate acestea mai sunt pasionată și de hand made, însă covorașele, fețele de masă, mărunțișurile din lemn și stofă și nici tablourile nu-și găseau locul pe lângă vechea mea mobilă. Acum le pot așeza pe noile mese, rafturi și măsuțe pentru cafea și acestea arată cât se poate de actual și interesant.

Și încă ceva despre care nu pot să nu spun, noul nostru dormitor este pur și simplu fantastic!

Pe lângă faptul că este frumos, mai este și de mare încredere pentru noi. Problema era în aceea că vechile noastre paturi se stricau cam des (if you know what I mean). Acum sunt sigură că patul din lemn masiv ne va servi cu mult mai bine.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *