Fă sport!


Nimic nu educă mai bine caracterul unui om decât sportul. Lenea, frica, zona de confort, limite autoimpuse etc. toate acestea vicii, care te opresc din evoluția ta, pot fi combătute cu simpla practicarea sportului. Fie că frecventezi o secție specializată, fie că mergi la sală sau pur și simplu alergi în parc, efectul, în mare parte e același.

Nu e nevoie de mare talente, tot ce contează e să găsești sportul preferat sau să te rezumi la sală și alergat și să scoți maximul, iar apoi imposibilul din trupul tău.

De ce să faci sport?

 

    Pentru că …

  • Când depui efort fizic, se elimină endorfina, numită și drogul natural sau molecula fericirii, care este responsabila de starea de bine și de reducerea durerii.
  •   Iți amplifici încrederea în tine, devii mai curajos și încrezut.
  •     Înveți să concurezi. Da, sportul înseamnă și concurență, nu neapărat cu alții, e o competiție între tine și ego-ul tău, care trebuie stăpânit. Adversitatea face ca unii oameni sa piardă, iar alții sa doboare recorduri.
  •     Făcând sport iți mărești capacitățile fizice. Mușchii (inclusiv creierul) trebuie antrenați, astfel ei devin mai puternici și suportă eforturi mai mari. Făcând sport ai mai multa energie și putere pentru a acționa.
  •       Sport = sănătate atât fizică, cât și mentală.
  • Sportul înseamnă provocări, iar fiecare metru alergat, fiecare kilogram ridicat este victorie. Acceptă noi provocări și tratează-le ca pe niște oportunități de crește.
  • Sportul este o ocazie buna de a cunoaște persoane noi.

Dar de multe ori, printre argumentele solide, se strecoară un virus care se lasă greu contaminat – LENEA!

Cum sa scapi de lene?

Simplu!

Lenea și alte ”obstacole” dispar momentan atunci când începe să te doară starea ta actuala. Și nu se referă numai la sport, ci și la bani, iubire și orice alt aspect al vieții etc. Odată ce ai inceput, ai făcut un pas enorm spre schimbare. Ziua în care vei fi responsabil și nu vei mai găsii scuze, aceea este ziua startului și care te va purta spre succes.

Sunt câteva secrete psihologice care permit trecerea peste obstacolele apărute la început în sport:

  • Nu te axa pe rezultate, ci pe proces. Nu vei avea 90-60-90 peste noapte, frumusețea necesita jertfe! Nu vei face mușchi într-o săptămână, în 3 luni … posibil.

         El a reușit:

  • La inceput, setează-ți un obiectiv simplu, apoi mai ambițios, mărește treptat volumul de antrenamente, dar fii conectat la obiectivul tău final. Alege obiective mari și nu te opri pana când nu ajungi sa le îndeplinești.
  • Fa sport pe pilot automat, pana ce nu-ți intra în sânge și devine un obicei. Un obicei se formează în decurs de 60-90 de zile, apoi devine o normalitate, un reflex. Nu te gândi mult, cei ce gândesc mult – fac puțin. Fii tu acela care face mult și gândește corect.

O data cu sportul, vor veni și schimbări pozitive în viața ta. Dar nu uita ca victoriile nu se obțin ușor, dar efortul depus se răsplătește înzecit! Transpirație + sacrificiu = SUCCES
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *