Hei, perfecților, să vă i-a naiba!

Hei, perfecților, să vă i-a naiba!

Trăim într-o epocă stăpânită de oameni perfecți. Oriunde privești, vezi oamenii din ăștia, de parcă făcuți în laborator. Hainele în magazine sunt făcute pentru oameni standardizați, chiar și transportul public, joburile și dragostea, totul pentru ei. Iar dacă dai să privești un film, și acolo îi vezi. Actorii grași sau scunzi, ori un pic neîncadrați în “perfect”, au de regulă roluri comice.

Bineînțeles că în așa condiții, te simți permanent stresat de necesitatea de a te încadra în standard, pentru că dacă nu, rămâi și tu cu un rol comic. Numai că în viață nu există comedie pură, preponderent e tragicomedie.

Și dacă stai să te gândești bine, te întrebi inevitabil, pentru ce? Pentru ce să fiu ca ei? Cu ce sunt mai rău (mai rea) ca ei?

Pe naiba! Sunt doar aparențe. Astfel, prin coeziunea anumitor circumstanțe, la momentul de față standartele frumuseții sunt 90-60-90. Standartele de acum 100 de ani erau diamentral opuse ăstora de azi. Tot așa, peste 100 de ani, vom avea poate alte paramentre de referință, din nou foarte diferite de cele de azi.

Ceea ce vreu să spun nu e “pur și simplu nu te-ai născut la timpul potrivit”. Vreau să zic că fuck standarte, fuck paramentri, la naiba cu ele și cu oameni perfecți. Să ardem toate podurile și să facem o lume în care toți sunt OK așa cum sunt, pentru că pentru fiecare om se găsește altul care să-l placă așa cum e. Suntem diferinți și asta ne face oameni.

Pe lângă toate, nu corpul e cela care determină dacă viața va fi de succes sau nu. Asta e prerogativa minții.

Pentru a arăta perfect trebuie să-ți petreci, să zicem, cel puțin câte o oră în sală în fiecare zi, să te alimentezi sănătos, să nu fumezi, să nu bei și să nu gândești, pentru că apar riduri. Timpul și energia pe care le vei canaliza în aceasta pot fi utilizate mult mai util.

Am experimentat asta pe propria piele. Și vă zic că de când am lăsat sala, am început să citesc de două ori mai mult. Deci, lăsați sala, dar doar în cazul în care ve-ți face ceva mai util cu timpul acesta.

Ah da, și ce înseamnă alimentația sănătoasă?

Eu zic că e aceea care te face fericit. Te simți mai bine mâncând pizza sau hrișcă? Nici nu știu ce să aleg, if you know that i mean. 🙂

Pe lângă asta, nu știu dacă chipsurile sunt mai mult sau mai puțin dăunătoare decât vreo legumă plină de toxine, crescută artificial printr-o seră din Turcia. Mda, lumea în care trăim e în genere un loc prea puțin sănătos.

În final, dacă stai să te gândești bine, ce te va face mândru la bătrânețe? Faptul că te-ai dezvoltat continuu ca personalitate și ai obținut rezultate frumoase, sau faptul că acum zeci de ani toți colegii tăi de cimitir întorceau capurile după fusta ta?

Nu zic că e cazul să cădem cu toții în lenevie fizică și intelectuală, însă viața e prea scurtă pentru a o arde inutil.

Poate nu veți fi de acord cu mine, dar nu contează.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *