Un weekend reușit la Slănic-Moldova!

Un weekend reușit la Slănic-Moldova!

În timpul studenției am profitat din plin de unul din lucruri bune care oferă studenția în România, și anume mersul gratuit cu trenul.

Recunosc, anume așa am trăit cele mai faine experiențe și am vizitat, așa cum mi s-a părut mine, cele mai frumoase locuri din țara noastră.

Pasiunea pentru călătorii am descoperit-o întâmplător, fiind într-o stare de depresie cronică. Pur și simplu eram într-un moment al vieții în care toată viața studențească a devenit o rutină. Nimic din ceea ce promiteu filmele americane despre tineri sau de ceea ce se temea că fac bunica.

Așa că într-o zi, inspirat de un entuziasm spontan, am luat geanta și am mers la gară. Ajuns acolo și am luat la nimereală un tren. Deja din mers am înțeles că sunt în drum spre Băcău.

Și dacă până aici am fost un pic sumbru, urmează să povestesc cum, dar mai ales unde mi-am recăpătat puterile de care aveam nevoie. Fiind un introvert am căutat o destinație care-mi va permite să mă refugiez de forfota lumii, și să-mi recapăt forțele, fiind înconjurat de natură și de spiritul istorico-cultural al țării. Varianta perfectă a fost orășelul Slănic-Moldova. Am fost pe deplin mulțumit de senzațiile și emoțiile cu care mi-am hrănit sufletul acolo.

Slănic-Moldova via primariaslanicmoldova.ro

Cum am aflat ulterior, Slănic-Moldova este cea mai importantă staţiune balneară din nord–estul ţării. Ba mai mult, a fost mult timp denumită „Perla Moldovei”, fapt, care în viziunea mea, îl merită pe deplin. Este locul perfect pentru cei care care au nevoie de o evadare din lumea cotidiană, sau pentru cei care vor să-și recapete spiritul creator.

Sunt atât de multe chestii uimitoare, care merită să fie văzute, dar cel mai important, simțite. Pe lângă plăcerea și satisfacția estetică, sunt dependent de confort, de locuri care mă fac să mă simt împlinit.

Astfel, dacă ziua savuram plimbările prin nenumăratele și excepționale locuri din oraș, atunci seara savuram confortul, la o vilă situată în centrul localității. Alegerea făcută în favoarea acestei pensiuni, a fost un element decisiv, care mi-a făcut mini-aventura împlinită și nu m-a lovit tare la buzunar.

Slănic-Moldova via primariaslanicmoldova.ro

Ei, călătoriile studențești aveau un minus clar – nu prea aveam bani de cazare pentru mult timp.

Dar viața este o aventură imprevizibilă, așa că recent am avut ocazia să ajung din nou la Slănic-Moldova, doar că de data aceasta din postura unui om care are un job și-și poate permite cazare la o pensiune de, să zicem, patru stele 🙂

La Slănic am venit pentru un weekend de familie, adică TOATĂ familia – părinți, socri, sora și copilul ei. Așa că am ales să stăm vila Moldavia Class, cea mai bună variantă care poate să împance și varza și capra (adică e apropae și de centrul stațiunii – pentru cei mai în vârstă, dar și de pârtia de schi Nemira – pentru cei mai tineri).

În acel weekend la Slănic am retrăit senzațiile din tinerețe. Am realizat din nou că viața e într-adevăr frumoasă, însă în unele momente te simți nașpa fără niciun temei. Ești cuprins de rutină și nu mai știi cum să scapi de sentimentul de condamnat la responsabilități. Ei bine, pe lângă o listă enormă de obligații față de societate și/sau familie, cea mai prioritară responsabilitate o avem față de noi.

Slănic-Moldova via primariaslanicmoldova.ro
Slănic-Moldova via primariaslanicmoldova.ro

Am simțit necesitatea să vă comunic această experiență, pentru a vă îndemna să nu vă fie frică să ieșiți din zona de confort și să nu vă fie frică să descoperiți locuri noi, la noi în țară. Dacă aveți impresia că a călători merită doar în țări străine, greșiți, pentru că România are o mulțime de locuri frumoase care merită să fie explorate.. Concluzia mea e că totuși călătoriile au un efect tămăduitor, sunt absolut necesare pentru suflet. Iar starea mea de pace și împăcare spirituală confirmă acest fapt. Hrăniți-vă sufletul cu aventuri!
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *